Deputeti Zemaj: Ja kush është përgjegjës për vdekjen e Deharit

224

Deputeti Zemaj: Ja kush është përgjegjës për vdekjen e Deharit

Përgjegjësia për rastin e vdekjes së aktivistit të Lëvizjes Vetëvendosje, Astrit Dehari, është institucionale, ka thënë deputeti i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Armend Zemaj.

Deputetit Zemaj këtë deklaratë e ka bërë në Info Magazinë të  Klan Kosovës.

“Humbja e jetës së një të riu në çfarëdo mënyrë lë hije të keqe, sidomos kur ajo ndodh në një institucion korrektues. Obligim yni është sudimi i ligjit në të gjitha instancat. Vitin e kaluar kemi vizituar disa nga Qendrat Korrektuese, nga të cilat kemi nxjerrë rekomandime për Qeverinë e Kosovës dhe Ministrinë e Drejtësisë. Nuk mund të them që fajtor për këtë rast është shteti, por njerëzit që drejtojnë instiucione të caktuara”, është shprehur Zemaj pwr Info Magazinë të  Klan Kosovës.

Sipas tij, kërkesa e familjes për të pasur ekspertizë të jashtme tregon se njerëzit më nuk u besojnë institucioneve  vendore.

“Ne kemi zinxhir tjetër të komandimit dhe të atyre që bëjnë hetime. Nuk besoj që drejtori rajonal është përgjegjës për këtë çështje. Me keqardhje e them se deklaratat e para pas rastit kanë qenë joprofesionale, qoftë nga policia, qoftë nga prokuroria. E keqja është që një i ri e ka humbur jetën në një institucion korrektues. Po e ripërsëris, deklaratat kanë qenë joprofesionale dhe joserioze”, ka thënë ai.

Comments