Grupi i deputetëve të OBRM-PDUKM-së dhe koalicionit ‘Për një Maqedoni më të mirë’ kanë qëndruar në qëndrimet, të cilat i kanë thënë në raport me kërkesat e Prokurorisë Speciale Publike (PSP), e ajo është se nuk do të pranojnë kurrfarë shqyrtimi të çfarëdo qoftë kërkese të PSP nga disa shkaq, deklaroi sot koordinatori i grupit të deputetëve të PDUK-mës, Ilija Dimovski, përcjell Telegrafi Maqedoni.

‘Kjo pa marrëveshjen e OBRM-PDUKM-së nuk mund të ndodh, ndërsa nga OBRM-PDUKM nuk ka pajtueshmëri për një punë të këtillë, për shkak se gjithçka që është vendosur si prioritet dhe nevojë nga ana e të gjitha subjekteve të kyçura në këto bisedime, gjithçka ishte e mundur’, tha Dimovski.

Shkaku i dytë, sipas tij, është që nga ana e PSP-së ky Kuvend ka qenë i quajtur jolegjitim, ndërsa si jolegjitim nuk ka të drejtë as të miratojë ligje.