E pazakontë, luanesha ushqen leopardin

269

Luanët dhe leopardët jo vetëm që nuk janë ‘miq’ por gjithmonë e sulmojnë njëri-tjetrin.

Dhe ishte shumë e habitshme kur një luaneshë 5-vjeçare u pa duke ushqyer një leopard të vogël në parkun Ngorongoro të
së.

Fotografitë janë realizuar rastësisht nga turisti Joop Van Der Linde i cili ndodhej në park. Këto janë fotografitë më të mrekullueshme të realizuara ndonjëherë nga një luan i egër që ushqen një këlysh të një specie tjetër, një ngjarje shumë e rrallë.

Është e paqartë se si luanesha dhe leopardi u vunë në kontakt ose ku mund të jetë nëna e vërtetë e leopardit. Por duket se instiktet agresive të luaneshës ia kanë lënë vendin atyre të nënës.

Comments