E rrallë: Nënë Tereza me veshje të Prizrenit e me letër të shkruar shqip (Foto)

285

Tereza
Një letër e rrallë e shkruar nga humanitarja Nënë Tereza në gjuhën shqipe është bërë publike.

Ministria e Punëve të Jashtme të Shqipëri ka publikuar këtë letër të rrallë që është shkruar nga nobelistja shqiptare në 10 dhjetor të vitit 1979 në Oslo. Lutjet e saj janë për popullin shqiptar dhe njerëzit e varfër.

“Une gjithmon e kam në zemër popullin tem Shqiptar. Shum i luti Zotin që Paqja e Tij te vij ne zemrat tona, në gjitha familjet tona, në gjith botën. Luti shume për fukarat e mij – dhe për mua dhe motrat e mija. Une lutem për juve. M. Teresa Bojaxhiu”, shkruhet në letër.

Ndërkaq, në një tjetër foto të publikuar nga Ministri e Punëve të Jashtme të Shqipërisë në prag të shenjtërimit të saj, Nënë Tereza shfaqet e veshur me kostum popullor të Prizrenit, kur ishte vetëm 16 vjeç.

“Gonxhe Bojaxhiu 16 vjeç me kostum kombëtar të Prizrenit”, shkruhet në etiketimin e fotografisë.

Kjo letër dërguar për popullin shqiptar i jep fund spekulimeve se Nënë Tereza nuk dinte të shkruante shqip.

Terezaa Terezaaa

Comments