Edhe mediat serbe sot flasin për zbarkimin e forcave te medha serbe ne Dobrosin, në kufi me Kosovën

124

Moebel THEMA

preshspollflff

Pas agjenecise se lajemeve “Presheva Jonë” edhe medat serbe duke ju referuar autoriteve serbe  flasin per zbarkimin e forcave te medha serbe ne Dobrosin dne kufi me Kosovën. Burimet bëjnë të ditur se nga dje dhe gjate tërë datës se sotme ka pasur ardhje te forcave te mëdha ushtarake dhe policore, me qellim të shtrëngimit dhe kontrollit në rrugët e Dobrosin dhe  Konçul, kufi në Kosovë…(“Policijski izvori na jugu Srbije potvrdili su da je pojačana i kontrola na administrativni prelazima Končulj i Dobrosin sa Kosovom i Metohijom“)

Me urdhër të Qeverisë së Serbisë policore të përbashkëta dhe forcat ushtarake janë zbarkuar ne Dobrosin për  mbikëqyrur  kufirin shtetëror mes Republikën e Kosovës. shkuajne gazetat serbe

Burime të policisë në jug të Serbisë kanë konfirmuar, se “shtrëngimi dhe kontrollin e kalimeve administrative dhe Konçul Dobrosin në Kosovë dhe Metohi dhe atje “nuk janë vërejtur lëvizjet e grupeve të emigrantëve”, si dhe rastet e “marrëveshjeve kontrabandës”
Sipas ketyre njoftimeve instalimi i ketyre forcae ushtarake dhe policore serbe ne keto vendbanime shiptare qenkan “meigrantet”. Ndyrshe Qendra e Pritjes në Preshevë sot ishte pak më shumë se dyqind emigrantë nga Siria, Afganistani dhe Pakistani. Ata janë një numër i vogël i ditëve të fundit kanë ardhur nga drejtimi i Tabanovcit në Maqedoni e cila është më afër kufirit me Serbinë. Ata janë të shëndetshme dhe higjienike asgjësuar krejtësisht një marrë rregullisht ushqim.

Në Beograd, sikur ne Nish. Leskoc apo Vranje nuk krijohen kushte të tilla si në Preshevë për të pritur emigrantet, keshut qe Presheva ashtu kështu me hallet e veta, Serbia i shton edhe me te zeza te merret me emigrantet e trafikantet. ka shkruar agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

Beogradi instalimin  e këtyre forcave te mëdha ushtarake dhe policore e arsyetojnë me “çështjen e emigrantëve”. Ketë justifikim te palës serbe analistët nga Lugina e Preshevës e kane konsideruar farse dhe e pavërtete.  Sipas tyre ketë e demanton edhe një fakt se vitin e kaluar kur numri i emigrantëve ne Presheve arrinte deri ne 20 apo 30 mije nuk kishte aq pozicionime te ushtrise dhe xhandarmerisë serbe ne karadakun e Preshevës e as ne  Dobrosin  e Koncul, baza këto ushtarake te UCPMB-së ne kufi me shtetin ame te Kosovës, kurse tash per 200 apo 300 emigrante zbarkojnë qindra forca ushtarake serbe?!

Comments