Elon Musk zëvendëson imazhin e zogut të Twitter me Shiba Inu – ‘Kërcejnë’ aksionet e Dodgecoin!

4,215

Ikona tradicionale e zogjve të Twitter-it u hoq dhe u zëvendësua me një imazh të një Shiba Inu, një lëvizje e dukshme ndaj Dogecoin, kriptomonedhës shaka për të cilën CEO Elon Musk është paditur.

Musk e adresoi ndryshimin të hënën pasdite, duke postuar në Twitter, “siç ishte premtuar” sipër një imazhi të një bisede të vjetër, në të cilën një përdorues tjetër sugjeroi që Musk “thjesht të blinte Twitter” dhe “të ndryshonte logon e zogut me një doge”.

Logoja doge u shfaq në faqe dy ditë pasi Musk i kërkoi një gjykatësi të hiqte një padi 258 miliardë dollarësh për shantazh, duke e akuzuar atë për drejtimin e një skeme piramidale për të mbështetur dogecoin, sipas Reuters.

Avokatët e Musk dhe Tesla e quajtën padinë nga investitorët e dogecoin një “vepër trilluese” mbi “tweet-et e padëmshme dhe shpesh fiktive” të Musk.

Nuk ishte e qartë nëse ndryshimi i logos ishte i përhershëm. Musk ka qenë i njohur për përdorimin e Twitter-it për të kontrolluar fansat dhe kritikët e tij.

Çmimi i dogecoin, i cili zakonisht është i paqëndrueshëm, u rrit me më shumë se 20% gjatë 24 orëve të fundit, në rreth 9 cent. Ai po tregtohej pak më pak se 8 cent të hënën në mëngjes.

Dogecoin u krijua më 6 dhjetor 2013, nga një grup inxhinierë softuerësh si një shaka. Emri është një shenjë për meme “doge” që u bë e njohur një dekadë më parë. Maskota e tij Shiba Inu imiton atë meme: një qen i rrethuar nga një tufë tekstesh Comic Sans në anglishte të thyer.

SCAN

Comments