Emigrantët mbajnë gjallë ekonominë e Maqedonisë

185

Sipas të dhënave zyrtare të Bankës Popullore në Maqedoni të ardhurat kryesore vijnë nga emigrantët.

Vitin e kaluar janë derdhur në Bankën e shtetit rreth 2 miliardë euro nga emigrantët.

Sipas statistikave 1 në 5 anëtarë të familjes në Maqedoni merr të ardhura rreth 2 mijë euro nga të afërmit që punojnë dhe jetojnë jasht vendit.

Edhe në Kosovë remitancat për vitin e kaluar kanë shkuar në 600 mijë euro, ose një e treta e buxhetit të Kosovës në përgjithshëm

Comments