Eurodeputeti Hovit: Mosbashkëpunimi me PSP-në do të sjellë pasoja për Maqedoninë

98

– Euro deputeti Riçard Hovit në një intervistë për 24 Vesti theksoi se të gjithë e dimë se në Maqedoni ka vepra serioze kriminale. Ai thotë se kjo gjë është fatkeqësi dhe ndjehet keq rreth kësaj .

“Roli i Prokurorit Special Publik është që ta korrigjoje këtë gjë. Është e drejt që të thuhet se në të kaluarën ka shprehur shqetësimin në lidhje me bashkëpunimin e tanishëm me gjykatat në pikëpamjen e dëshmive të pranueshme. E kemi marr këtë gjë parasysh dhe e kemi vendosur në rezoluta dhe kemi diskutuar dhe pajtuar në Bruksel.

Moebel THEMA

Hovit thotë se mosbashkëpunimi me PSP-në do të ketë pasoja fatale për Maqedoninë dhe nuk do të dënohen ato që janë nën hetime të kësaj prokurorie.

Duhet që të ekzistoje vetëdije se nëse ekziston mos sukses në bashkëpunimin në lidhje me punën e saj, ajo gjë do të vërehet dhe do të ketë pasoja”, theksoi euro deputeti Riçard Hovit.

Comments