Fillon përzgjedhja e gjyqtarit nga Maqedonia në Gjykatën për të drejtat e njeriut

106
Fillon përzgjedhja e gjyqtarit nga Maqedonia në Gjykatën për të drejtat e njeriut

Moebel THEMA

Përzgjedhja e gjyqtarit nga Republika e Maqedonisë në Gjykatën Evropiane për të Drejtat e njeriut është një nga pikat e sesionit vjeshtor të Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës (APKE), i cili fillon sot në Strasburg dhe do të zgjasë deri më 14 tetor.

Komisioni për përzgjedhjen e gjyqtarëve në APKE, më parë i ka rishikuar ofertat e të tre kandidatëve të paraqitur nga Republika e Maqedonisë. Në takimin e javës së kaluar më 29 dhe 30 shtator 2016, në Paris kishte bisedime me të gjithë kandidatët, e ndjekur nga një shumicë votash dhe si më e kualifikuara vlerësohet Natasha Gaber-Damjanovska, para Jovan Ilievskit.

Votimi për gjyqtarët është i fshehur dhe raundi i parë fillon të martën në mëngjes, raundi i dytë i mundshëm është planifikuar për të mërkurën.

Comments