FOTO/ Qeveria kërkon të rrisë orët e punës, protesta masive në Bruksel

158

 

Moebel THEMA

Trade union members march downtown during a protest over the government's reforms and cost-cutting measures in Brussels, Belgium September 29, 2016.  REUTERS/Yves Herman

Planet e qeverisë belge për të shtuar orët javore të punës dhe për të hequr dorë nga rritja e premtuar e pagave, kanë nxjerrë këtë të enjte në rrugët e Brukselit dhjetëra mijëra punonjës.

Qytetarë të veshur me të gjelbër apo të kuqe, sipas sindikatave përkatëse, marshuar drejt qendrës, nga jugu e veriu, në protestën e katërt në dy vite kundër qeverisë. Si pasojë e manifestimit u mbyllën disa prej rrugëve kryesore të kryeqytetit belg.

“Ajo që shohim është se qeveria po kërkon të rrisë fleksibilitetin, të shtyjë moshën e daljes në pension e të reduktojë përfitimet sociale. Këto janë sulme që shënjestrojnë drejtpërdrejt punonjësit dhe përfituesit e ndihmave sociale”, tha një protestues.

A man wears a mask depicting Belgian Prime Minister Charles Michel during a protest over the government's reforms and cost-cutting measures, in Brussels, Belgium September 29, 2016. REUTERS/Yves Herman

Trade union members march downtown during a protest over the government's reforms and cost-cutting measures, in Brussels, Belgium September 29, 2016. REUTERS/Yves Herman

Trade union members march downtown during a protest over the government's reforms and cost-cutting measures, in Brussels, Belgium September 29, 2016.  REUTERS/Yves Herman

Hooded demonstrators march during a protest over the government's reforms and cost-cutting measures in Brussels, Belgium September 29, 2016.  REUTERS/Yves Herman

Hooded demonstrators march during a protest over the government's reforms and cost-cutting measures in Brussels, Belgium September 29, 2016.  REUTERS/Yves Herman

A woman wears a mask depicting Belgian Health Minister Maggie De Block during a protest over the government's reforms and cost-cutting measures, in Brussels, Belgium September 29, 2016. REUTERS/Yves Herman

Trade union members march downtown during a protest over the government's reforms and cost-cutting measures in Brussels, Belgium September 29, 2016.  REUTERS/Yves Herman

A woman wears a mask during a protest over the government's reforms and cost-cutting measures in Brussels, Belgium September 29, 2016. The mask reads "Finance Ministry worker." REUTERS/Yves Herman

Trade union members march downtown during a protest over the government's reforms and cost-cutting measures in Brussels, Belgium September 29, 2016. REUTERS/Yves Herman

Comments