FOTO/ Skandal me restaurimin, Muri i Madh i Kinës mbulohet me çimento

402

 

Moebel THEMA

160921180338-04-china-great-wall-repair-cement-super-169

Ky është restaurimi më i shmëtuar që mund të jetë parë ndonjëherë nga hapësira. Muri 700 vjeçar i Kinës i quajtur ndryshe Muri i Madh është mbuluar me një shtresë çimentoje në bazë të urdhrave nga Byroja e qarkut të Suizhong.

Restaurimi është kryer në vitin 2014 por vetëm kohët e fundit është bërë publik. Restaurimi ishte një përpjekje për të rivendosur pjesët e murit që kanë qenë në gjendje të keqe dhe të mbyllura për publikun. Por restaurimi është pritur me kritika nga mediat dhe përdoruesit e rrjeteve sociale.

Riparimi është kryer në afërsi të Liaoning dhe Hebei, fotot e të cilit janë shpërndarë gjerësisht nga Beijing News në Weibo gjatë kësaj jave, shkruan CNN.

Pamja e Murit të Madh para restaurimit

160921175409-03-china-great-wall-repair-cement-exlarge-169

160921180338-04-china-great-wall-repair-cement-super-169

Comments