FOTO+16/ A është kjo festa më e përgjakshme fetare në botë?

245

FOTO+16/ A është kjo festa më e përgjakshme fetare në botë?

Miliona besimtarë myslimanë të sektit shiit kanë marrë pjesë në shënimin dhe festimin e ditës më të shenjtë në kalendarin shiit, Tasua dhe Ashuret, gjatë kësaj jave nëpër botë.

Tasua dhe Ashuret, dita e nëntë dhe 10-të e muajit Muharrem, janë ditë zie në islamin shiit, për të përkujtuar martirizimin e nipit të profetit Muhamed, imamit Hussein, transmeton Express.

Në disa pjesë të botës, myslimanët shiitë që e festojnë këtë ditë të shenjtë, godasin veten në gjokes dhe kokë, si dhe godasin veten me kamzhik, zinxhir apo edhe shpatë, për të pasqyruar vuajtjet e tij.

Për të shënuar këtë ditë, marrin pjesë besimtarë të të gjitha moshave, përfshirë dhe fëmijë shumë të vegjël, të cilëve u prehet lëkura me mjete të mprehta./Express

Comments