Francë, edhe atentatori i dytë tentoi t’i bashkohej ISIS-it

262

Moebel THEMA

Isis releases video of French church attackers 27 July 2016 taken from  https://twitter.com/SHAWSHANK5/status/758362628230090756?s=03 Adel Kermiche         kermache

Enterprise News and Pictures 26/7/16 Pic shows: French catholic priest Jacques Hamel, 84, who is believed to have been beheaded by two armed men who stormed his church in a suburb of Rouen in northern France this afternoon. His attackers - who said they were from Islamic State - were shot dead after police surrounded the church in St-Etienne-du-Rouvray. They slit Jacques Hamel's throat during a morning mass. The priest is pictured here in a screengrab of film footage of him shown tonight on the 6.30pm News on ITV1 HD. See story...
Enterprise News and Pictures 26/7/16 Pic shows: French catholic priest Jacques Hamel, 84, who is believed to have been beheaded by two armed men who stormed his church in a suburb of Rouen in northern France this afternoon. His attackers – who said they were from Islamic State – were shot dead after police surrounded the church in St-Etienne-du-Rouvray. They slit Jacques Hamel’s throat during a morning mass. The priest is pictured here in a screengrab of film footage of him shown tonight on the 6.30pm News on ITV1 HD. See story…

Edhe Abdel Malik Petitjean, autor i atentatit në kishën e Saint-Etienne-de-Rouvray, kishte tentuar të shkonte në Siri sipas mediave franceze. 19-vjeçari i lindur në Saint-Dié-des-Vosges, në Vosgi, është në arrest shtëpie në Aix-les-Bains (Savoia) dhe ishte i skeduar që prej 29 qershorit, sepse kishte tentuar të bashkohej me Kalifatin.

Ata janë të filmuar duke folur arabisht dhe i drejtohen liderit të ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi. Njëri mban një ‘laptop’ ku duket flamuri i ISIS.

Petitjean i është sinjalizuar shërbimeve sekrete franceze nga autoritetet turke dhe sipas informacioneve, sinjalizimi “ka qenë i vonuar për ta ndaluar në kohë”.

Ndërkohë, tre persona të një rrethi familjar të terroristit janë ndaluar për t’u verifikuar nëse kanë lidhje me vrasjen e priftit.

28 korrik 2016 (gazeta-Shqip.com)

Comments