GRUEVSKI: Të dielën do të korim fitoren e dhjetë zgjedhore

128
GRUEVSKI: Të dielën do të korim fitoren e dhjetë zgjedhore

Të dielën VMRO-DPMNE do të korë fitoren e 10 radhazi në kësssto zgjedhje, dhe një nga shqetësimet kryesore do të jetë për të hapur vende të reja pune. Kjo është deklaruar nga lideri i VMRO-DPMNE-së dhe bartësi i listës zgjedhore të koalicionit “Për Maqedoni më të mirë” në zonën zgjedhore 4 ,Nikolla Gruevski në takimin e sotëm me qytetarë në Krivollak dhe Dolni Disan, Negotinë, transmeton Tetovasot.

“Në Maqedoni në vitin 2006 ishin të punësuar 560,000 njerëz. Sipas të dhënave të fundit nga Statistika shtetërore nga mëngjesi në Maqedoni janë punësuar 728.000 persona, që do të thotë se 168,000 persona më shumë, ose 168,000 vende pune.

Këtë mëngjes Enti shtetëror për statistikë doli me raport të ri tremujoj dhe kjo tregon se në tre muajt e fundit kemi një rënie të re të papunësisë prej 0.6 për qind apo të përgjithshme që nga viti 2006, kur ajo ishte 38,7 për qind të dhënat e fundit tani është 23.4 për qind”, tha Gruevski, duke shtuar se kjo është një rënie e madhe e papunësisë dhe kjo është për shkak të punës së madhe, e shumë përpjekjes, dhe shumë punëve që lidhen me përmirësimin e klimës së biznesit në vend, duke ulur koston e të bërit biznes, duke përfshirë taksat dhe shumë gjëra që lidhen me tërheqjen e investitorëve në Maqedoni dhe për të ndihmuar dhe për të inkurajuar investitorët vendas dhe ata të zgjerojnë kapacitetet e tyre, tha ai.

Comments