Hasan Prishtina dha gjithë pasurinë për çështjen kombëtare shqiptare

57

 

Moebel THEMA

hasan

Hasan Prishtina ka qenë një nga personalitetet dhe figurat më të shquara të Lëvizjes sonë Kombëtare.

Ky ideolog i shquar, dhe udhëheqës i palodhur i kryengritjes së përgjithshme për pavarësinë e tokave shqiptare, tërë pasurin e dha për çështjen kombëtare shqiptare.

Veprimtaria e tij luftarake gjatë muajve maj-gusht 1912 e përgatiten ngritjen e Flamurit në Vlorë.  Për më shume ndiqeni një dokumentar për Hasan Prishtinën të realizuar nga “Zëri”.

 Video:

Comments