Hollywood bën realitet filmin me katër seri “HAKLAJ”

675

Filmi i Hollywood me katër seri mbi ngjarjet tragjike në Tropojën e viteve 1990 dhe 2000 do të bëhet realitet.

I titulluar “HAKLAJ”, filmi do të ketë protagonist Fatmir Haklajn dhe familjen e tij.
Projekti-film është ideuar dhe organizuar nga një regjisor suedezo-amerikan, si dhe nga një regjisor shqiptar i krahinës shqiptare të Kosovës.
Në rolin e Fatmir Haklaj të jetë Doktor Jurgen Malaj. Në këtë film do të marrin pjesë aktorë të shumtë shqiptarë nga disa treva shqiptare, si dhe mendohet të jetë një film, që do të lërë gjurmë të thella në historinë e Hollywood.

Në këto 4 seri pritet të tregohet realiteti i hidhur shqiptar i atyre viteve, luftën e përgjakshme për hakmarrje ndërmjet fiseve shqiptare të nxitur e nga politika.

Buxheti fillestar i filmit konsiston nën një shumë prej 32 milion dollarë amerikanë të mbledhur në formën e donacioneve nga individë dhe biznese me influencë, qofshin këta shqiptar ose jo. /Gazetashqip

Comments