Hysni Gucati është zgjedhur kryetar i Organizatës së Veteranëve të Luftës së UÇK-së.

Kandidatë për këtë pozitë kanë qenë edhe Smail Elezaj, Fatmir Mehmeti dhe Muharrem Xhemaili.