Imamët e Kosovës nën kontroll, përmes një memorandumi me Ministrinë e Drejtësisë (Video)

252

bik-780x439_1478979813-8528692

Fundjava mund të gjejë Bashkësinë Islame të Kosovës me një memorandum të nënshkruar me Ministrinë e Drejtësisë.

 Me anë të këtij dokumenti, pretendohet të parandalohet përhapja e ekstremizmit të dhunshëm dhe radikalizmit që shpie në terrorizëm.

Ky memorandum pritet ta definojë qartë që përzgjedhja e imamëve do të bëhet në përputhshmëri me Kushtetutën e BIK-ut.

Po ashtu, më këtë memorandum do të përcaktohen edhe ligjëratat e hoxhallarëve në përputhshmëri me Kushtetutën e BIK-ut, e cila do të evitojë ligjëratat dhe literaturat nga rrymat ekstreme. /Tribuna Channel/

Comments