Izraeli në zjarr

429

Një zjarr i madh ka kapluar shtetin e izraelit dhe Bregun perëndimor këtë të enjte, duke detyruar të mbyll autostradën mes Jerusalemit dhe Tel Avivit.
Këtë zjarr e ka ndihmuar në përhapje fryma e fuqishme dhe ajri i thatë ku zjarri është shpërndarë në pjesën qendrore dhe veriore të Izraelit, duke bërë që shumë shtëpi të digjen. Akoma nuk të lajmëruar për të vdekur por vetëm disa të lënduar rëndë.

Është një gjendje kaosi për momentin në Izrael. Shumë shtete po mundohen ta ndihmojnë në këtë situatë. Situatë e ngjashme kishte goditur Izraelin në vitin 2010, ku ishin mbytur 42 njerëz./KohaIslame

Comments