Ja ç’farë të bën pushteti?!

201
1469795565_obama

Kur hedhin hapin e parë drejt Shtëpisë së Bardhë janë më të qeshur, më të rinj dhe me më pak rrudha në fytyrë, por kur dalin prej saj, dalin me më shumë thinja dhe më të zbehtë.

Kjo është kostoja e pushtetit për shumicën e Presidentëve amerikanë.

Që nga Lincoln, Kennedy, Clinton e Bush e deri tek shembulli më perfekt për të ilustruar këtë, Barack Obama; të gjithë duket sikur kanë kaluar dekada dhe jo 4 apo 8 vite në Shtëpinë e Bardhë.

Ndoshta edhe për afërsinë kohore, Barack Obama ndonjëherë duket më i prekuri ‘i plakes nga pushteti’.

1469794827_linkoln

Abraham Lincoln, 1861-1865

1469794869_rusvelt

Franklin D. Roosevelt 1933-1945

1469794912_truman

Harry S. Truman 1945-1953

1469794943_eisenhaouer

Dwight D. Eisenhower 1953-1961

1469794988_kenedi

John F. Kennedy 1961-1963

1469795237_nikson

Richard Nixon 1969-1973

1469795278_regan

Ronald Reagan 1981- 1989

1469795320_bushimadhi

George Bush (i ati) 1989 – 1993

1469795356_klinton

Bill Clinton 1993 – 2001

1469795508_bush

George W. Bush 2001-2009

1469795565_obama

Comments