Ja sa do të kushtojë përmendorja e Nënë Terezës në Shkup

218

Moebel THEMA

tereza

Përmendorja gjigante e Nënës Terezë në sheshin e Maqedonisë në Shkup, ku do të kushtojë afërsisht 5.5 milionë euro, dhe duhet të jetë gati deri në prill të vitit 2017, 8 muaj pas shenjtërimit të saj.

Ndërtimi i përmendores do të jetë i lartë 32 metra ku dhe filloi vitin e kaluar në tetor, kurse Ministria për kulturë, si udhëheqëse e projektit, njoftoi se ndërtimi duhet të përfundojë për 18 muaj.

Më herët, në janar të vitit 2014, biznesmeni Subrata Roy, partneri jo i gjykuar i qeverisë së Gruevskit, tha se ai do ta ndërtoj përmendoren.

 Sipas projektit, përmendorja do të jetë objekt me tarracë dhe me shadërvan . Në fontan do të ketë edhe skulptura nga mermeri i mardhë të Nënë Terezës me fëmijën e sëmurë dhe prindërit si dhe shumë skulptura për rreth.
Comments