Janukoviç ka një peng: Pse nuk e lëshova ushtrinë kundër popullit

139

Janukoviç ka një peng: Pse nuk e lëshova ushtrinë kundër popullit

Ish-Presidentit i Ukrainës, Viktor Janukoviç, ka deklaruar se gabimi i vetëm i tij ishte që nuk nxori ushtrinë kundër popullit dhe që shpalli shtetin ushtarak, duke vënë në zbatim planin Marshall, për të shtypur revoltën pro-evropiane.

Ish-presidenti ukrainas, tha se kjo do të ishte mënyra e vetme për t’u rezistuar rebelëve të pushtetit, por nënvizoi se ai nuk mundi të provokonte një gjakderdhje.

Janukoviç kishte mbështetjen e Moskës për të vazhduar pushtetin e tij anti-evropian. Pas largimit të tij, Rusia aneksoi Krimen, ndërsa disa territore të tjera të Ukrainës vazhdojnë të jenë nën kontrollin e separatistëve rusë.

Viktor Janukoviç gjendet në azil në Rusi. Ai akuzohet nga drejtësia ukrainase për vrasje masive ndaj protestuesve në vitin 2014.

Comments