Kapen 80 refugjatë ilegalë në Maqedoni

191
Refugjatet-780x439

Moebel THEMA

Në 24 orët e fundit, në kampin e pranimit të refugjatëve Vinojug në Gjevgjeli, janë evidentuar 80 ikanakë, të cilët janë kapur duke tentuar të kalojnë ilegalisht kufirin Greqi-Maqedoni, transmeton Telegrafi Maqedoni.

39 nga këto refugjatë, vijnë nga Afganistani, 11 nga sirija, nga 3 prej tyre vijnë nga Maroku dhe Iraku, pesë janë nga Pakistani, kurse dy jane nga Tunisi si edhe 17 algjerianë.

Gjysma e tyre konsiderohen si refugjatë, kurse gjysma konsiderohen si migrantë ekonomik.

Comments