Kapën gjarprin që peshonte 45 kg, ia çanë barkun dhe ja çfarë gjetën Kapën gjarprin që peshonte 45 kg, ia çanë barkun dhe ja çfarë gjetën

327

Kapën gjarprin që peshonte 45 kg, ia çanë barkun dhe ja çfarë gjetën

Mesa duket Florida është vendi i cili i tërheq shumë gjarpërinjtë e përmasave të mëdha. Ekspertët e kafshëve aty besojnë se mishi i drerit është vakti i tyre i preferuar pasi në barkun e gjarprit që u kap gjetën 3 drerë.

Gjarpri peshonte më shumë se 45 kg besohet se i ka ngrënë të tre kafshët për një periudhë 90 ditore. Mendohet se pitoni femër ishte fshehur nën ujë kur sulmoi drerët që përfunduan ushqim për të.

Zvarraniku vrasës, që besohet se vendi i tij i origjinës është Azia Jug-Lindore por ka pasur shfaqje të shumta në Amerikë, sidomos në Florida.

Pitonët mund të zgjaten deri në 6 metra dhe të peshojnë më shumë se 50 kg. Ata pasi e zgjedhin prenë e tyre, e mbështjellin me trupin e tyre masiv në mënyrë që kafsha të mos marrë më frymë.

Ekspertët pasi çanë barkun e pitonit, gjetën qime, kocka, dhëmbë dhe thundra brenda sistemit tretës të gjarprit, të gjitha këto me një peshë prej 40 kg

Comments