Institucionet e vendit nuk kanë informata se Mali i Zi ka vendosur Njësitin Special Antiterrorist në kufi me Kosovën.

Mediet serbe, megjithatë kanë raportuar se që nga 23 gushti, në kufi janë vendosur dhjetëra anëtarë të këtij njësiti, pasi siç thuhet ka gjasa të eskalojë situata nga kundërshtarët e marrëveshjes së demarkacionit me Malin e Zi.

Këshilltari i kryeministrit, Isa Mustafa, Bajram Gecaj, ka thënë për Tribuna Channel që për këtë çështje duhet të flasë Ministria e Punëve të Brendshme.

Ndërsa, kjo e fundit përmes e-mailit e ka bartur përgjegjësinë te Policia e Kosovës.

E, në Polici kanë deklaruar se Mali i Zi i ka institucionet e tyre dhe se ata vendosin për veprimet që ndërmarrin.

Për këtë gjatë ditës, ka folur edhe komandanti i KFOR-it, Guglielmo Luigi Miglietta.