Krahasimi / Ja forca ushtarake e Shqipërisë dhe Serbisë

96

Te dhenat jane marre Global Fireworks, e cika ka bere nje rankim per vitin 2016, ku mes 106 ushtrive ushtria shqiptare renditet e 100, ndersa ajo serbe e 70-ta, raporton Portali Albeu.

Serbia duket dominuese ne shume aspekte, kjo edhe per faktin se shpenzon plot 830 milione dollare ne vit per ushtrine, ndersa Shqiperia 110 milione.

Nje arsye tjeter eshte edhe fakti qe Shqiperia eshte anetare e NATO-s dhe Serbia jo. Pa harruar edhe faktin qe serbet vazhdojne te mendojne se rrezikohen nga armiqte e tyre ne rajon, shkruan Portali Albeu.

Pa harruar qe Serbia ka nje popullsi me shume se dy here me te madhe se Shqiperia aktuale.

Comments