Kryebashkiaku i Londrës bën thirrje për referendum të dytë

188

Kryebashkiaku i Londrës Sadiq Khan ka bërë thirrje për një referendum të dytë të BE, duke kritikuar qëndrimin e qeverisë ndaj negociatave të Brexit.

Në një artikull në Observer, politikani tha se Britania e Madhe për shkak se do të largohet nga BE për gjashtë muaj do të mbyllë një marrëveshje të keqe ose nuk do të mbyllë asnjë marrëveshje.

Kryeministrja Theresa May ka thënë se një votim i dytë do të ishte një tradhti e demokracisë së Britanisë.

Ish deputeti Tooting tha se megjithëse kishte bërë fushatë për të qëndruar në BE, vullneti i popullit britanik ishte të largohej nga bashkësia evropiane.

Ai tha se kurrë nuk kishte pritur të mbështeste thirrjet për një referendum të dytë, por qasja kaotike e negociatave u zhyt në konfuzion dhe ngërç.

E ndërsa qeveria britanike duhet të negociojë një marrëveshje përfundimtare me BE-në para marsit 2019, Khan tha se Britania e Madhe ka mbetur me dy mundësi tepër të rrezikshme.

“Të dy këto skenarë janë 1 milion milje larg asaj që u premtua gjatë fushatës së referendumit, duke i ekspozuar më tej gënjeshtrat dhe ligjet e shitura për publikun,”-shkroi ai. “Unë nuk besoj se Theresa May ka mandatin për të luajtur në mënyrë flagrante me ekonominë britanike dhe jetesën e njerëzve”.

Comments