Kryeministri italian pëson disfatë të rëndë në referendum

161

kryeministri-italian
Kryeministri i Italisë, Matteo Renzi, ka pësuar një humbje të rëndë në një referendum për planin e tij për të reformuar kushtetutën e vendit, tregojnë anketat e para pas mbylljes së vendvotimeve.
Sipas një ‘exit polli’ në televizionit italian RAI, ndërmjet 42 dhe 46 për qind e votuesve kanë mbështetur reformën e Renzit, përderisa atë e kanë kundërshtuar ndërmjet 54 dhe 58 për qind e votuesve, transmeton Gazeta Express.

Referendumi ishte cilësuar si barometër i ndjenjave anti-sistem në Evropë.

Renzi do të paraqitet në një konferencë pas mesnatës.

Comments