KUBA GJEN VAKSINËN KUNDËR KANCERIT, TË SHËRUAR TASHMË 10.000 NJERËZ!

654

Në vitin 2015 vaksina është provuar në 9000 njerëz, ndërsa më shumë se 100.000 janë të shëruar vetëm në bazë të ilaçit- pa hemoterapi, rrezatim ose intervenim kirurgjik. Pasiqë një vend i varfër sikurse Kuba arriti të shënoj fitore ndaj sëmundjes më të madhe në të tanishmen, sytë janë të drejtuara tek gjigantët farmaucetik. Më shumë sesa nuk duan-prej kancerit ata fitojnë miliarda të ardhura.
Çka është kanceri? Si zakonisht, paraqitet kur një grup qelizash në trup fillojnë të shumohen në mënyre autonome dhe i shkatërrojnë indet e tjera. Deri më tani janë të zbuluara mbi 200 lloje të kancereve, ku si më të shpeshtat janë kancere të lëkurës, mushkërive të bardha, gjirit si dhe të zorrës së trashë. Pse përnjëherësh një grup qelizash thjeshtë “çmenden”?
Përgjigje morren nga një intervistë nga një mjeke kubaneze në televizionin kombëtar kubanez;
Arsyet, sipas ekspertes, per paraqitjen e kancerit janë tre:
1. Ndërlidhja gjenetike
2. Mënyra e jetesës, ushqimi i keq me konzervanse, përbërësa artificial, mungesë sportit
3. Faktor shumë i rëndësishëm është edhe gjendja emotivo-mentale, më gjegjësisht stresi, ndjenjat negative, pesimismi si dhe mungesa e kënaqësisë në jetë.
Atëherë trupi reagon në nivel fiziologjik dhe ndalon të prodhoj shumë të nevojshmet për funksionimin shëndetësor, hormonet.
Sipas profesores kubaneze edhe nëse janë të pranishëm dy faktorët e parë, sëmundja mund të përjashtohet nëqoftë se nuk është e pranishmë faktori i tretë. Por, nëse kemi njërin nga dy faktorët e parë, paraprirë nga faktori emotivo-emocional, punët fillojnë për së keqi… Ja përsa është e rëndësishme që të mos hidhërohemi për një kohë të gjatë; “ hidhëronu, por, për pak kohë, largoni mllefin e pastaj harrojeni atë”.
Këto janë porositë e dr. Fernando Areses – njëri nga ekspertët më të mëdhenj në këtë fushë.
Fillimi është vendosur me hulumtimet e zbatuara nga biologija Misah Bordier me helmin e akrepit të kaltërt. Hulumtuesja konstatot rezultat pozitiv të pacienti, kur me statistë të toksineve trajton organet e goditura nga kanceri. Ajo arrin të sintetizoj produkt që quhet EscoZul.
Pas hulumtimeve të zbatuara nga ministria e shëdetësisë kubaneze, i klasifikojnë si toksine me prejardhje natyrore me ndikim analgjetik, antiinflamator dhe antitumorial. E vërejtur ësht tek 97% të pacientëve përmirësim i cilësisë së jetës, si dhe mundje të kancerit. Deri më tani bari është përdorur nga 100.000 njerëz në Spanjë, Kubë dhe Amerikë Latine.
Një fitore tjetër e madhe në luftën e mjekësisë kubaneze kundër kancerit është prodhimi i vaksinës së parë në botë kundër kancerit të mushkërive të bardha – CimaVax. Revolucionare e këtij bari është se bën pjesë në klasën e re të trajtimit të quajtur imunoterapi dhe përjashton radiacion ose hemoterapi. Imunoterapia e stimulon organizmin me forcat e saja të luftoj kancerin. Nga nëntori i vitit 2016, pas vizitës së Barak Obamas në Kubë, vaksina tanimë vetëm se po testohet edhe në laboratoritë amerikane dhe mundet të jetë produkti i parë që then embargon 50 vjecare të vënë në mes këtyre dy shteteve.
Si ndikon?
Shkencëtarët kubanez kanë izoluar një protein meningjit mjaftë të fuqishëm i cili implementohej në protein tjetër të quajtur “faktori epidermal i rritje” apo EGF. Kjo është e kyçur në kontrollimin e kancerit, pasiqë e pamundëson rritjen e pakontrolluar të qelizave kanceroze.
Kur injektohet tek pacienti, ky protein stimulon sistemin imun të dalloj qelizat malinje dhe vetë ti shkatërroj. Quhet si “vaksinë”, pasiqë sikur edhe preparatet tjera e stimulon vet organizmin t’i eliminoj trupat agresiv dhe ndalon shumimin.
Përveç se në Kubë vaksina mundet edhe legalisht të blihet edhe në Bosnjë dhe Hercegovinë, Kolumbi, Paraguaj dhe Peru. Rreth 10.000 persona i kanë të provuara efektet e vaksinës. Për kubanezët trajtimi është falas, ndërsa për të huajtë duhen të kenë qasje në spitalin shtetëror “La Pradera” në Havana. Trajtimi zgjatë rreth 8 muaj dhe kushton e tëra – qëndrimi dhe trajtimi rreth 10.000 dollarë amerikan. Për gjithë ata që nuk kanë kushte dhe mundësi, është e rëndësishme të paktën të shkojnë në Kubë për të luftuar dozat e para t ë vaksinës dhe për të dhënë udhëzime të veçanta për trajtim.
Dy injeksionet e para vendosen në krahë, pastaj edhe dy në këmbë. Trajtimet tjera është sipas skemës së caktuar dhe mundet të bëhet edhe në shtëpi në muajtë në vazhdim. Çmimi për vaksinën CimaVax në Kubë është rreth 100 dollarë. Zubin Malik nga SHBA është një zonjë 78 vjeçare, e askush nuk do të besonte se kjo nënë e 4 fëmijëve dhe 12 nipërve dhe mbesave, do të shëndrroheshte në kontrabandiste. Ligji e ndalon të importohen barna në SHBA, por, ta kthesh në shtëpi sikur “suvenir” me disa doza prej vaksinës së çmuar, ishte zgjidhje e vetme jetësore e kësaj zonje.
Sot, ajo është ende gjallë falë mjekësisë kubaneze, energjia i është rikthyer dhe në gjendje të plotë shëndetësore.
Si përfundim ju urojmë sukses në betejën me kancerin si dhe shpresojmë se këto informacione ketu do të ju shërbejnë, ku poashtu duhet që të ju rikujtojmë porositë e specialistëve kubanez se si të mbajmë larg kancerin; Gëzohuni sot, harxhoni para për gjërat e këndshme për juve, dashuroni të afërmit tuaj edhe nëqoftë se nuk ju duan! Bëni të mira! Ndjehuni mirë! Jini të gjallë dhe të shëndoshë!
Si të vini deri te vaksina dhe deri te ekspertët nga Kuba? EscoZul prodhohet vetëm në firmën kubaneze Labiofam: Avenida Independencia km. 16 1/2 Boyeros, Santiago de las Vegas, Havana, Cuba Tel: +53 683 3188/683 2151, fax: 683 2151, тел. 537 683 2151 e brendshme 234. Në këtë telefon përgjigjet dr. Nejza Verges-radiologe dhe dr. Njudis Kruz:537 683 0924, e>mail: niudis.cruz@infomed.sld.cu dhe labiofam@ceniai.inf.cu. Nuk duhet të përzihet bari me preparatin hemopatik Vidatox i cili nuk ka ndikim antikancerogjin sikurse të Ekoksul’it!
Këto janë kontaktet të Qendrës Nacionale për shëndetësi: Drejtor – Dr Hoze Anders Lopez Losada, numri +5378322202, a në “Turizëm për shëndet”: Calle 230 entre 15A and 17, Siboney, Havana, Cuba, tel .: +53 7 33¬7473 al 74 Fax: +53 7 33¬7198 y +53 7 33¬7199, email: [email protected] Web: Centro Internacional de Salud La Pradera
Tjetë kontakt mjaftë i vlefshëm është edhe nga Instituti Nacional i onkologjisë. Atje bëhen hulumtimet, zhvillohen baret për tretmat dhe atje punojnë kokat më të mençura të botës: Instituto Nacional de Oncología y Radiobiología – INOR, адреса: Calle 29 esq. F, Vedado, Plaza de la Revolución, Havana, Cuba, тел .: (537) 8325865, (537) 8382576, (537) 8382578, (537) 8375440. Fax (537) 8382593, Website www.inor.sld.cu

Comments