Kujdes! Të gjitha pulat që blihen në supermarkete janë të infektuara me virusin E-coli

119

Në gazetën angleze, Daily Mail, është publikuar një studim ku sipas ekspertëve treçereku i pulave që gjenden në supermarkete dhe blihen nga konsumatorët janë të infektuara me virusin i cili është rezistent ndaj antibiotikut, E-coli.

Ky tregues paraqet një rrezik në shkallë të lartë të shëndetit publik.

E-coli shkakton vjellje, infeksion urinar dhe në shumë raste çon deri në fatalitet.

Ky lloj virusi që gjendet tek shpendët mendohet se nuk shfaq shenja të sëmundjes por qëndron në fytin e personit të prekur.

Ai nuk mund të shërohet me antibiotikë dhe kura e virusit nuk është gjetur akoma./tvklan.al

Comments