Kurti tensionon marrëdhëniet me SHBA-të, Guxo del me deklaratë publike për gjendjen në veri

236

Partia në koalicion me VV-në, Guxo, ka dalë me një deklaratë publike rreth zhvillimeve të fundit që lidhen me tensionet në veri, pas përplasjeve të serbëve lokalë me Policinë e Kosovës dhe KFOR-in.

Nëpërmjet një deklarate të gjatë, të publikuar nga zëdhënësi Blerim Gashani, thuhet se Guxo do të angazhohet për tejkalimin e kësaj situatë në bashkëpunim të ngushtë me aleatët strategjikë, SHBA-në dhe vendet perëndimore.

Ky reagim i Guxo vjen pas acarimit të raporteve të Qeverisë së Kosovës me faktorët perëndimorë, veçanërisht SHBA-të, të cilat kanë filluar vendosjen e sanksioneve ndaj Kosovës për situatën në veri.

“Partia Guxo si subjekt politik, por edhe me anën e përfaqësuesve të vet në Qeveri, do të angazhohet për tejkalimin e kësaj situate në veri të vendit, mbi bazën e ligjit dhe në bashkëpunim të ngushtë me aleatët tanë strategjikë, SHBA-të dhe vendet e demokracive perëndimore”, thuhet në këtë deklaratë.

Comments