Kush duhet të jetë në listën kosovare të terroristëve?

594

Por një listë e tillë, prej 15 individëve dhe 21 grupeve dhe entiteteve nuk ekziston në Kosovë.

Në mungesë të saj, Presidenti Hashim Thaçi, përmes një dekreti të lëshuar të enjten, po kërkon prej organeve të sigurisë që ta përpilojnë një të tillë.

Deri në krijimin e listës vendore, sipas dekretit te presidentit, institucionet e sigurisë në Kosovë do ta zbatojnë Listën e Bashkimit Evropian të personave, grupeve dhe organizatave të përfshira në akte terroriste, e cila është rifreskuar më 8 janar të këtij viti.

Comments