Ky është qyteti më i veçantë që keni parë (Foto)

252

Moebel THEMA

qyteti_1473297220-5623301-1

Jemeni është një vend i shkretë i vendosur në majën jugore të Gadishullit Arabik, kufizohet me Detin e Kuq në perëndim, Arabinë Saudite në veri dhe Omanin në lindje.
Me përjashtim të ultësirës bregdetare perëndimore, vendi është formuar nga një varg kodrash të fuqishme rëre dhe male shkëmbore. Në të gjejmë qytetin mahnitës të Haid Al-Jazil.

Rajonet malore dhe qytetet janë të grupuara rreth luginave të thata, të cilat janë të krijuara nga lumenjtë sezonale, të quajtur Wadi, mbeten të thatë në muajt e dimrit.

qyteti-1_1473297157-7848431

qyteti_1473297220-5623301-1-1

Comments