”Levica” ngriti padi penale kundër Gashit, për shkak të mosrevokimit të mandatit të Talat Xhaferit

783

Deputetët e së majtës kanë parashtruar kallëzim penal kundër kryetarit të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë – Afrim Gashi, për shkak të dyshimit të bazuar për kryerjen e veprës penale “Punë e pakujdesshme në shërbim” – e dënueshme nga neni. 353-c të Kodit Penal, me burgim me kusht deri në tre vjet, informojnë nga partija.

Ky kallëzim i parë kundër kryeparlamentarit aktual është bërë për shkak të mosveprimit zyrtar dhe sjelljeve të paligjshme me vetëdije e keqdashje në rastin e mosrevokimit të mandatit të deputetit Talat Xhaferi nga BDI-së për shkak të papajtueshmërisë së funksioneve të “kryeministrit” dhe “deputetit”, thuhet në deklaratën e partisë.

“Levica” jep sqarime për raportin.

“Sipas dispozitave obligative të deri në katër ligjeve të vlefshme dhe Rregullores së Kuvendit, i akuzuari ka qenë i detyruar të konstatojë situatën e konfliktit të interesave dhe akumulimin e funksioneve me Xhaferin dhe ta shtojë rendin e ditës së parës në seancën plenare të Kuvendit – por ai nuk pranoi të bënte atë që ishte detyrimi i tij i shprehur me gjithë kërkesën me shkrim të grupit parlamentar të së majtës, si dhe përkundër indikacioneve publike të Komisionit Shtetëror për Parandalimin e Korrupsionit. Njoftojmë opinionin publik se ekipi ligjor i së Majtës do të vijojë të monitorojë me vigjilencë ligjshmërinë e punës së kryeparlamentarit të ri dhe do t’i përgjigjet në përputhje me çdo veprim apo mosveprim të kundërligjshëm”, thuhet nga kjo parti.

Comments