Lëvizja BESA: Bilall Kasami, u drejtohet me letër ambasadorëve të përfaqësive diplomatike në Shkup

184

bilall kasami

Lëvizja BESA ishte zotuar publikisht se do të fillojë ta realizojë një aksion të gjerë për ta shpëtuar votuesin shqiptar, kjo për shkak të mundësisë së fshirjes nga lista e shpallur me 40 mijë persona të kontestuar nga KSHZ-ja. Kështu, mes tjerash, aktivistët e BESËS do ta kontaktojnë secilin votues të asaj liste dhe do t’ia dorëzojnë një fletushkë me udhëzime se si të rikthehet në listën e votimit, por edhe t’i ndihmojnë që ai ta realizojë këtë detyrë.

Në vazhdën e këtij aksioni gjithëpërfshirës së fundmi kryetari i Lëvizjes BESA, Bilall Kasami, u ka dërguar nga një letër përfaqësive diplomatike perëndimore në Shkup, në të cilat ka shpjeguar se nga kontakti i përditshëm dhe i vazhdueshëm me popullatën, por edhe nga analizat e bëra në atë listë, rezulton se përpilimi i saj ka pasur ndonjë tendencë tjetër, ngase ne kemi gjetur dhjetëra e qindra shembuj me emra të përveçëm që ka vite që nuk kanë dalë nga Maqedonia, që marrin rroga/pensione secilin muaj në këtë vend e që i paguajnë faturat e shpenzimeve mujore.

“Nëse sot fshihen si pa të keq kaq shumë votues, askush nuk garanton që nesër atyre nuk u merret edhe shtetësia dhe braktisen si njerëz pa atdhe”, thuhet mes tjerash, në letrën e dërguar deri tek përfaqësitë diplomatike perëndimore në Shkup nga ana e kryetarit Kasami.

Comments