Lidhja Demokratike e Pavle Trajanovit konsideron se me tentimin për të votuar buxhetin e vitit 2017, OBRM-PDUKM-ja dhe BDI-ja kërkojnë arsye për shtyerje të zgjedhjeve.

Kjo parti kërkon që në seancën e nesërme parlamentare, fillimisht të votohen ligjet për PSP-në, pastaj të votohen ndryshimet për Njësinë zgjedhore 6; buxheti të votohet pas një diskutimi, që rredhimisht të vijë edhe te shpërndarja e kuvendit.