Lirohet nga burgu Latif Gashi-Lata (Dokument)

212

Lirohet nga burgu Latif Gashi-Lata (Dokument)

Paneli për lirim me kusht pran Këshillit Gjyqësor të Kosovës, sot ka marrë vendim për lirimin me kusht të Latif Gashit, pasi që i njëjti ka vuajtur 9 muaj e dy javë më tepër se 2/3 e dënimit të shqiptuar.

Gashi ishte dënuar me 6 vjet burg, ka mbajtur paraburgim 4 vjet e dy muaj dhe së fundi 7 muaj e dy javë burg, gjithsej ka mbajtur 4 vjet e 9 muaj e 12 ditë burg.

Ligji mbi Ekzekutimin e Sanksioneve Penale e parasheh lirimin me kusht për veprat penale qe Gashi ishte dënuar posa i dënuari të vuan 2/3 e dënimit, qe i bie se Gashi ka mbajtur mbi 9 muaj më tepër se 2/3  e dënimit.

Dokument i siguruar nga Indeksonline.

……………
Para pak minutash është liruar nga burgu ish deputeti i Partisë Demokratike të Kosovës, Latif Gashi.

Indeksonline ka siguruar fotografinë e parë pas lirimit ku Lata shihet në përqafim të familjes së tij. /Indeksonline/

Comments