LISTA/ Universitetet më të mira në botë për vitin 2016

197

Moebel THEMA

univ

Lista më e re globale për universitet më të mira në botë sapo ka dalë dhe nuk është çudi të dini që vendin e parë e mban universiteti i Oksfordit.

Ja lista me 10 universitetet më të mira në gjithë botën.

Universiteti i Oksfordit, Mbretëri e Bashkuar

Instituti i Teknologjisë i Kalifornisë, ShBA

Universiteti i Stanfordit, ShBA

Universiteti i Kembrixhit, Mbretëri e Bashkuar

Instituti i Teknologjisë Massachusetts, ShBA

Universiteti i Harvard, ShBA

Univeristeti i Princeton, ShBA

Kolegji Imperial Londër, Mbretëri e Bashkuar

ETH, Zyrih, Zvicër

Universiteti i Kalifornisë, ShBA

Është hera e parë që një universitet jashtë Shteteve të Bashkuara ka kryesuar renditjen, duke kapërcyer vendin e parë të vitit të shkuar, Institutin e Teknologjisë së Kalifornisë.

Zëvendëskancelarja e Universitetit të Oksfordit, Louise Richardson, e përshkruan arritjen e vendit të parë shumë thjesht. E gjitha ka të bëjë me rekrutimin e studentëve më të mirë, thotë ajo, pasi çdo universitet është po aq i mirë sa akademikët të cilët tërheq.

Ajo ka të drejtë, të paktën pjesërisht. Rezultatet e kërkimeve shkencore dhe reputacioni i akademikëve përbëjnë një pjesë të madhe të suksesit të institucionit.

Por, renditja nga Times Higher Education është renditja më e plotë globale, duke u bazuar në 13 tregues të veçantë të performancës dhe duke vlerësuar institucionet në misionet e tyre të veçanta, jo vetëm në kërkimin shkencor, por edhe në mësimdhënie, transferimin e njohurive dhe pikëpamje ndërkombëtare./albeu.

Comments