LSM publikon shifrat: Shpenzimet minimale të jetesës në korrik shkuan mbi 47 mijë denarë

249

Shpenzimet minimale të një familjeje për muajin korrik janë 47.042.000 denarë, sipas llogaritjeve të Lidhjes së Sindikatave të Maqedonisë (LSM).

Sipas Sindikatës, kjo shumë nuk mjafton as për familjet ku ka dy të punësuar që kanë të ardhura një mesatare dhe një pagë minimale.

“Në të njëjtën kohë, duke pasur parasysh se inflacioni prej 16 për qind e zhvlerëson vlerën e pagave dhe prej këtu shuma prej 18.000 denarë, që është paga minimale në Maqedoni, ka vlerë reale prej 15.120 denarë, dhe shumën prej Paga mesatare neto prej 31.525 denarë ka vlerë reale prej 26.481 denarë, me çka në masë të madhe është varfëruar punëtori dhe qytetari maqedonas”, thonë nga LSM.

“Punëtorët kanë nevojë për rregullime të menjëhershme të pagave për të zbutur goditjen, dhe kjo do të thotë se qeveria duhet të rregullojë pagat me 18.4 për qind deri në shtator në përputhje me ligjin, në të kundërtën, siç i dënon qeveria punëtorët, punëtorët do të ndëshkojnë qeverinë, dhe e njëjta gjë vlen edhe për punëdhënësit”, theksojnë nga LSM.

Comments