Maqedoni: Fakultetet të cilat plotësojnë kushtet e protokollit mund t’i hapin dyert për studentët

300

Qeveria e Maqedonisë në seancën e 56-të saj mori vendim hapjen e fakulteteve aty ku ka kushte për aplikimin e plotë së protokollit.

“Në institucionet e arsimit të lartë ku ekziston mundësia për aplikim të plotë të protokollit, me praninë fizike të studentit mund të realizohen ligjërata, ushtrime, forma të testimit të vazhdueshëm të njohurive, mësimdhënie individuale dhe forma të tjera që janë të përshtatshme për specifikat e mësimdhënies – fushës shkencore dhe artistike, mësimdhënie konsultative-mësimore, punë studimore individuale (hulumtim i letërsisë, detyra seminare, punë në projekt), hyrje në provimeve dhe kolokviume, thuhet në vendimin e Qeverisë.

Nga shërbimi për shtyp i Qeverisë deklaroi se Dekreti rregullon edhe punën e shërbimit profesional, i cili mund të kryhet me praninë fizike të punonjësve, nëse ekziston mundësia për të zbatuar protokollin dhe mbrojtjen e diplomës, tezën e masterit dhe tezën e doktoratës./Telegrafi/

Comments