Maqedoni: Për 66 ditë orë policore 3.412 persona nuk kanë respektuar masën për kufizimin e lëvizjes

400

Naqe Çulev, Ministri i Brendshëm, në konferencën e sotme për shtyp në ditën e parë pas heqjes së orës policore pas 66 ditësh në Maqedoni njoftoi se gjithsej 3.412 persona nuk kanë respektuar masën për kufizimin e lëvizjes, ndërsa 3.110 prej tyre janë ndaluar nga ana e policisë, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Në territorin e SPB Shkup dhe SPB Manastir janë regjistruar numri më i madh i rasteve të qytetarëve më të padisiplinuar, ndërsa departamentet në territorin e Velesit dhe Kumanovës janë vërejtur qytetarë më të disiplinuar”, tha Çulev.

Deri më tani, 1.973 persona janë kapur pa maska ​​për mbrojtje personale, ndërsa në rrjetet sociale ka pasur 57 raste të përdorimit të gjuhës së urrejtjes për Covid-19, për shkak të të cilave 33 njoftime dhe dy kallëzime penale janë paraqitur në Prokurorinë Publike.

“Nuk duhet të harrojmë se virusi është akoma i pranishëm në vendin tonë. Të ruajmë nivelin e përgjegjësisë dhe disiplinës. Në periudhën tjetër, kontrollet e forcuara do të pasojnë për shkak të mbajtjes së detyrueshme të maskave dhe distancës fizike”, njoftoi Çulev./Telegrafi/

Comments