Mardhëniet Shqipëri – Maqedoni, Hoxha: Kriza ka ndikuar për keq, të zbatohet MO

217

Moebel THEMA

Ish-ministri i Jashtëm, Aldo Bumçi, deklaroi se Tirana zyrtare është në nivelin më të ulët të marrëdhënieve me Kosovën…

Reagimet vijnë pas deklaratës së ministrit të Jashtëm të Kosovës, Enver Hoxhaj, se Shqipëria nuk duhet të përzihet në dialogun mes Kosovës dhe Serbisë.

Por, kryetarja e Komisionit, Arta Dade, u përgjigj duke thënë se marrëdhënia me Kosovën është mjaft e mirë dhe deklarata e Hoxhajt është e nxitur.

Për marrëdhëniet me Kosovën, Serbinë dhe Maqedoninë, në Komision ka raportuar edhe përfaqësuesi i Ministrisë së Punëve të Jashtme, Ferit Hoxha.

Ai theksoi se është shumë i rëndësishëm zbatimi i Marrëveshjes së Ohrit për të drejtat e shqiptarëve.

Gjithashtu, Hoxha u shpreh se situata në Maqedoni ka ndikuar në nivelin e marrëdhënieve në vitet e fundit, pasi niveli i shkëmbimeve mes dy vendeve është më i ulët se më parë.

Comments