Ministria e arsimit dhe shkencës (MASH) e Maqedonisë ka reaguar ndaj akuzave të LSDM-së, për koston e fillimit të vitit të ri shkollor, transmeton Telegrafi Maqedoni.

Duke hedhur poshtë akuzat për harxhime prej 1000 denarë për nxënës, MASH-i deklaron se tash e tetë vite me radhë, ka zbatuar koncept për arsimim falas, që përfshin sigurmin falas të librave për të gjithë fillorishtët dhe nxënësit e shkollave të mesme, si edhe transport falas për të gjithë ata nxënës që jetojnë minimalisht 2.5km larg shkollës.