Mediet serbe shkruajnë për protestën e sotme kundër Jeremiqit në OKB

169

Moebel THEMA

Mediet serbe shkruajnë për protestën e sotme kundër Jeremiqit në OKB

Mediet në Serbi sot kanë raportuar për protestën e mbajtur në Prishtinë nga shoqëria civile dhe disa anëtarë të partive më të mëdha politike në vend.

Kjo protestë u organizua me qëllim të kundërshtimit të kandidimit të Vuk Jeremiq për Sekretarit të Përgjithshëm të Kombeve të Bashkuara, transmeton zeri.info

Në raportimet e disa portaleve në Serbi ndër të tjera thuhet se  “Anëtarët e Partisë Demokratike të Kosovës , Lidhjes Demokratike të Kosovës , Lëvizjes Vetëvendosje , aktivistët e OJQ-ve dhe qytetarë kanë protestuar në Prishtinë kundër zgjedhjes së , Vuk Jeremiq, Sekretarit të Përgjithshëm të Kombeve të Bashkuara”.

Portali Blic thotë se… ‘Pjesëmarrësit e protestës , e cila nuk ishte më shumë se 50 , veshur transparent “Serbia nuk ka kërkuar falje për krimet e luftës “, dhe të japë një mesazh të nënave të zhdukur në Kosovë , të cilat kundërshtojnë emërimin Jeremiç të Sekretarit të Përgjithshëm të OKB-së’.

Ky portal ndër të tjera shkruan se sipas protestuesve , gjatë luftës në Kosovë, ushtria serbe vrau 11,840 njerëz dhe përdhunuar më shumë se 20 mijë gra , ndërsa ende në listën e 1,666 personave të zhdukur .

“ Në krye të një organizate që promovon paqe , sipas organizatorëve të protestës , nuk mund të jetë një person i mbushur me urrejtje”, shkruan ndër të tjera ky portal./ZËRI

Image
Comments