Kryetari i Komisionit shtetëror për shënimin e kufirit me Malin e Zi, Murat Meha gjatë prezantimit të tij në debatin për demarkacionin tha se Komisioni shtetëror ka qenë profesional dhe gjithëpërfshirës.

Meha duke dhënë një kronologji të takimeve dhe proceseve nëpër të cilat ka kaluar shënjimi i vijës kufitare, tha se vendimet janë marrë në përputhshmëri të plotë me dokumentet zyrtare.

Ai tha se që 2012-ta deri në vitin 2015 kur edhe është nënshkruar kufiri ndërmjet dy vendete, ka pasur dhjetëra takime dhe janë konsultuar dhjetëra dokumente të ndryshme kadastrale,

Ai tha se Komisioni ka kryer detyrat në përputhje me ligjin dhe ka qenë plotësisht transparente, duke raportuar te institucionet e vendit.

Duke folur para të pranishmëve, Meha tha se nuk kanë ndryshuar territorin e Kosovës për asnjë metër.