Mehmedoviq: Injeksioni për damarë iu është vendosur pacientëve në sy

143

Moebel THEMA

aaa

Indikacione shumë serioze udhëzojnë në arsyen skandaloze për shkak të së cilës kanë lindur komplikimet te pacientët me sytë e operuar për të cilën ju njoftuam. Përgjegjësia shkon te kreu më i lart në shëndetësi dhe Nikolla Todorov, deklaroi Zlate Mehmedoviq nga LSDM-ja, transmeton TetovaSot.

Gjatë kohës së operimit të pacientëve, sipas informacioneve nga burimet e spitalit, në sy iu është vënë injeksion që nuk është i dedikuar për sy.

Ajo, sipas informacioneve që i kemi është preparati Avastin.

Ky preparat, sipas udhëzimeve të prodhuesit është i dedikuar vetëm për  damarë.

Prodhuesi, paralajmëroi se janë të nevojshme masa të posaçme të kujdesit gjatë përdorimit të saj.

Edhe në raportin e Agjencisë për barna është e theksuar se Avastini nuk është i lejuar për përdorimin në sy./TetovaSot/bbb

Comments