Mërgata shqiptare në Maqedoni sjell 1.5 miliard euro në vit

196

largea_maqedonia-5-shtyllaa1462870923

Paratë që i dërgojnë mërgimtarët janë ato që shteti i ndan për ndihmë sociale dhe janë më shumë sesa investimet direkte të huaja që po hyjnë në Maqedoni, ndërsa njerëzit po i harxhojnë për nevoja të përditshme, transmeton TetovaSot.

Ajo shumë sipas disa vlerësimeve lëviz nga 400 milion deri në 1.5 miliard euro.

Nëse nuk janë ato para, nuk do të kemi për jetesë. Ky ishte reagimi i parë i një dibrani kur e pyetëm për atë nëse i dërgojnë para familjarët e tij që gjenden jashtë.

“ Vëllezërit dhe motrat tona ndihmojnë. Nëse nuk është ajo ndihmë, vështirë të mbijetohet”, deklaroi Dritan Leshi, familjarët e të cilëve jetojnë në SHBA.

Comments