Ministri Shala në ujë për të shpëtuar librat e Bibliotekës (FOTO)

228

m

Zëvendëskryeministri dhe ministri i Kulturës, Kujtim Shala, është përvjelë deri në gju dhe i ka hyrë vet punës për të shpëtuar librat dhe materialet tjera në Bibliotekën Kombëtare Universitare të Kosovës, e cila është kapluar nga uji pas reshjeve të sotme të shiut.

Shala, së bashku me drejtuesit e Bibliotekës, me mjetet në dispozicion kanë larguar ujin nga disa hapësira dhe kanë shmangur rrezikun e dëmtimit të disa botimeve të vendosura në pjesën e poshtme të Bibliotekës.

Falë ndërhyrjes në kohë, siç merret vesh, asnjë prej botimeve në Bibliotekë nuk është dëmtuar.

Megjithatë, ende vazhdon të ekzistojë rreziku i rritjes së nivelit të ujit për shkak të sistemit të ujëmbledhësve, ndërkohë që pritet ndërhyrja e mekanizmave të specializuara për marrjen e masave për mbrojtje nga pasojat e vërshimeve.

20160801211532164 20160801211543739 20160801211549209

Comments