Ish-komandanti i UÇK-së, njeriu që ka luftuar tre herë kundër Serbisë, Naim Maloku, ka thënë se nuk do t’u konvenonte shqiptarëve edhe një luftë në rajon.

Por, sipas tij, nëse synohet bashkimi i të gjithë shqiptarëve në një shtet, atëherë kjo nuk do të mund të bëhej pa një luftë të re.

Në TV Dukagjini ai ka treguar detaje të padëgjuara të luftës së UÇK-së.

Ka thënë se vetëm dy vrasje misterioze kanë ndodhur brenda pjesëtarëve të kësaj Ushtrie, gjë që është shumë më pak se që ka ndodhur në luftën Bosnjës apo Kroacisë.

Në këtë intervistë Maloku flet për marrëdhëniet e Ramush Haradinajt me Tahir Zemajn dhe telashet që eprorët e UÇK-së kishin me Ibrahim Rugovën.