Ndihmë urgjente për familjen Ismaili, 7 anëtarë pa kulm mbi kokë

141

Familja 7 anëtarëshe Ismaili ka ngelur pa kulm mbi koke. Edhe një javë pas vërshimeve, ata kanë ku te flejnë nga frika se shtëpia mund tu rrëzohet në cdo moment transmeton TVM2.
Kryefamiljari Qenan Ismaili theksoi se gjithmone kur ka pasur të reshura të shiut, uji ju ka depërtuar në oborr. Por asnjëherë si kësaj radhe. Para një jave, uji depërtoi brenda në shtepi dhe shkatërroi gjithçka. Shtëpia e tyre gjendet pranë kanalit dhe ka qenë e pamundur për gati një javë të largojnë ujin nga brenda dhomave
“E kemi kerku mu bo korite ne kete kanal,  nuk u bo kurë . Kanë ardh e kan bo e kane vazhdu 100 metra dhe e kanë ndërpre. Kjo eshte me e keq kur vazhdon edhe e ndërpren se   mlidhen  plehrat atje edhe auji nuk ka ku shkon edhe  menjeher uji na hyn brenda . 1 orë si ka ra shi une kam qenë nën ujë  , por nuk jam bo merak se ka dal . Shtëpia  ka qenë gati të rrëzohet dhe tani që  na ndodhi kjo, jane çarë pllafonat,  themeli  tash 10  cm ka rrëshqit  . Shpija  e ka 10  cm nivelin e ka  me poshtë  në anën e djathë,  këtu mbijetesë  nuk ka”, tha Qenan Ismaili, kryefamiljar.
Kryefamilajri Qenan Ismaili vuan nga semundja e zemres por ai thote se nuk brengoset per veteveten  por  ka frikë se hstëpia mund të rërzohet e zë brënda tre fëmijët e tij.
“I kamë 3 fëmijë,  I kam me semundje  kronike edhe  mjeku  më ka thënë  që  gjithçka  e keni prej lagështirës.  Nevojë  kam  që  shtëpia  të ndërtohet e re, mos  të flej  në rrezik dhe  mos  flej  me  frikë ,  se po bjen tavani apo shtëpia e me mi mbyt  fmijët se për vete nuk  e kam  dert. Një shtepi me mu ndërtu si duhet se kjo eshte shkatru  Unë ketu nuk kam ymyt  hiq me hy, as nijet  nuk e kam se eshte shume rezik siq po e shihni.  Kjo mundet  kur tëpastrohet  të rërzohet. Ndoshta  edhe xhamat jane  tu e mbajt se ka krisë shtepia  nga të gjitha anët”, shtoi Ismaili.
Edhe 8 ditë pas vërshimeve, shumë familje ende vazhdojnë të përballen me vështirësi të shumta gjatë pastrimit të shtëpive nga balta dhe uji.
Ndihmo në 070/641 160
Comments